Project Description

Η μαύρη ελιά συλλέγεται από τα ελαιόδεντρα λίγο πριν από την τελική ωρίμανσή της. Οι μαύρες ελιές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στις ξένες αγορές με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την περιοχή από την όποια έχει γίνει η παραγωγή τους, για παράδειγμα μαύρες Άμφισσας, μαύρες Αγρινίου, μαύρες Βόλου. Μετά από τη συλλογή και το διαχωρισμό ανάλογα το μέγεθος, οι ελιές περνούν στο στάδιο της άλμης (αλατόνερο). Η σωστή αναλογία αλατιού και ξυδιού είναι ένα από τα πολλά μυστικά για την μοναδική γεύση τους.